Smotra zborova Porečke i Pulske biskupije

asian date site U nedjelju, 5. studenog 2017. godine, u Roču, u župnoj crkvi sv. Bartola, na prvoj ovogodišnjoj smotri zborova Porečke i Pulske biskupije susreli su se zborovi Buzetskog i Pićanskog dekanata.

new zealand singles Nastupilo je sveukupno 9 zborova, oko 150 pjevača. Ovo je 22. godina održavanja smotri zborova po dekanatima naše biskupije, a od toga ih 21 godinu vodi prečasni Rudi Koraca, član dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu.  Susret je, kao što je to uobičajeno posljednjih nekoliko godina, započeo klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom, koje je vodio vlč. Marijan Žmak, župnik Buzeta, a u glazbenim momentima klanjanja sudjelovali su svi okupljeni pjevači pod ravnanjem prečasnog Rudija Korace.

how to meet a millionaire Prije pojedinačnih nastupa zborova zajednički je otpjevan „Himan sv. Ceciliji“. Prvi su nastupili domaćini, koji su uz zborovođu vlč. Marijana Žmaka, izveli pjesme „Tebi pjevam“ i „O duša naših hrano“. Župni zbor iz Gologorice, uz zborovođu Noela Krošnjaka, predstavio se s pjesmama „Blagoslovio Te, Gospod“ i „O pruži mile ruke“. Župni zbor iz mjesta Vrh, nedaleko Buzeta, kojeg vodi župnik, vlč. Ivan Štoković, otpjevao je pjesme „Pjevajte Gospodu“ i „O Bože, kruno, nagrado“. Dvanaest pjevača iz Dolenje Vasi izvelo je pjesmu „O Bože moj, što je jutro“ te božićnu „Prema gradu Betlemu“. Župni zbor iz Buzeta, uz župnika i dirigenta vlč. Marijana Žmaka, predstavio se pjesmama „Klanjam ti se smjerno“ i „Hosana“, skladatelja Karla Tutle. Župni zbor iz Pazinskih Novaki, pod ravnanjem s. Dolores Zornada publici su podarili izvedbe pjesama „Darove kruha i vina“ te „Ljubav koja ljubi“. Župni zbor iz mjesta Borut, uz zborovođu Mariju Kos, otpjevao je pjesme „Sveta Marijo“ i „O pruži mile ruke“. Vlč. Ivan Štoković doveo je i Župni zbor iz mjesta Račice, koji je otpjevao pjesme „Ovo je dan“ i „Zdravo Marijo“. Posljednji je nastupio najbrojniji zbor, 22 pjevača Župe Naviještenja Marijina iz Pićna. Oni su se prvo predstavili sa svojim pojedinačnim repertoarom, pjesmama „Budi ime Gospodnje“ i „Ave Maria“, a potom su, na poziv preč. Korace ostali ispred oltara te predvodili izvedbu veoma zahtijevne, ali i lijepe pjesme posvećene našem najmlađem Blaženiku, „Blaženome Miroslavu Bulešiću“.

adventist dating site  

biskupija-porecko-pulska.hr