Sastanak Upravnog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika i voditelja crkvenih zborova Grada Zagreba

uomo cerca donna Marsala U četvrtak 03. 05. 2018. održan je na Institutu za crkvenu glazbu KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, Vlaška 38, zajednički susret Upravnog odbora HDCG-a i voditelja crkvenih zborova Grada Zagreba.

donna cerca donna Modena Susret je započeo molitvom i pozdravom predsjednice HDCG-a Ruže s. Domagoje Ljubičić. Svrha ovog susreta bio je zajednički dogovor za proslavu spomendana Sv. Cecilije, a također i o daljnjim projektima za novu akademsku godinu.

fonte Na susretu je dogovoren dan proslave spomendana i raspored pjesama za Euharijstijsko slavlje, koje će prema dogovoru biti 21. studenoga 2018. u župnoj crkvi Sv. Obitelji, Avenija Marina Držića 31. Zagreb.

donna cerca uomo Anzio Susret je bio iznimno konstruktivan, štoviše osjetila se velika potreba voditelja da se unaprijedi aktivna prisutnost crkvenih pjevača u liturgijskoj glazbi, koju treba više njegovati i poboljšati.

U jednoj prigodi reče pomoćni biskup I. Šaško: „Tko pjeva hvalu, ne samo da pjeva, nego ljubi onoga o kome pjeva.“ Cijeli je susret protekao u tom duhu, izrečene su i poteškoće, te razmijenjena dobra i loša iskustva crkvenih pjevača i voditelja crkvenih zborova.

Sljedeći sastanak zakazan je za početak rujna (05.09. 2018.). Ti sastanci zamišljeni su kao gostovanja voditelja po župama u svrhu međusobnog upoznavanja, te poboljšanju primjene glazbe u liturgiji.